HOE WERKT HET?

Ons BodyXtra platform is een online ‘sociaal’ sportplatform waarmee je via een App of met de PC op een leuke manier uitgedaagd en fit wordt. Hier vind je je eigen gepersonaliseerde trainingsschema’s met 3D animatie, jouw voedingsplan, informatie over sport, een gezonde levensstijl en je kunt communiceren met BodyXtra en de personal trainers, of andere deelnemers.

Hoe gaat het in zijn werk?!?

Nadat je member bent geworden bij BodyXtra maken wij een account voor jou aan in ons BodyXtra portaal. Via de activatie email kom je in ons systeem in jouw eigen sectie. Je email adres is je gebruikersnaam, zelf maak je een eigen wachtwoord aan. Heb je geen mail gehad? Check dan je spambox of ongewenste email.

Persoonlijke instellingen

Log in op onze BodyXtra App. (via de PC of App) Je start standaard op jouw persoonlijke pagina. Stel als eerste je privacy en email voorkeuren in en vul de ontbrekende persoonsgegevens in.

Dat doe je in het uitklapmenu. Klik rechtsboven op jouw naam en dan op ‘Accountinstellingen’. Door de opties aan de linkerkant van het scherm te doorlopen maak je jouw profiel en pagina persoonlijk en naar eigen smaak.

CLUBPORTAAL

Door te klikken op het BodyXtra logo midden boven kan je switchen naar het Clubportaal. Natuurlijk kan jij hier ook communiceren met ons, de trainers of andere deelnemers. Zie het clubportaal als een digitaal prikbord waarin wij met elkaar kunnen communiceren.

INZICHT IN JOUW FITPROFIEL

Zit je achter de computer? Klik dan om terug te keren naar jouw persoonlijke pagina op je naam rechtsboven en vervolgens op Accountinstellingen. Om terug te keren naar de BodyXtra startpagina klik je op het BodyXtra logo midden bovenin. In de App klik je linksonder op Home om naar het startscherm terug te keren.

Op deze pagina vind je de onder andere de volgende gegevens:

Voeding –  Eet gezond en voel je fantastisch. Samen met onze App heb je de beste combinatie van voeding & training beschikbaar op PC en mobiel. Of je nu wil afvallen, op gewicht wil blijven of spieren wil kweken, wij kunnen voor een kleine vergoeding een voedingsplan op maat maken, dat rekening houdt met jouw leefstijl en doelen. Houd vervolgens zelf je voeding bij in het online dagboek en zie direct hoe het gaat. Je ziet al snel wat je wel en niet zou moeten eten door nieuwe inzichten in je dagelijkse voedingspatroon. Je hoeft niet alle voedingswaarden zelf in te vullen. De App bevat een grote voedingsdatabase, gevalideerd door voedingsexperts, het enige wat jij hoeft te doen is invullen wat je gegeten hebt, wanneer, en hoe groot de portie was. De App bevat ook een barcode scanner zodat je nog sneller jouw voeding kunt invoeren.

Workouts – Doe jij graag een stevige ‘ochtend workout’ of toch liever een ‘thuis workout’ met of zonder materiaal? Laat dan een gepersonaliseerd workout schema op maat voor je maken tegen een sterk gereduceerd tarief. Vervolgens kun je het plan in je activiteitenkalender bijhouden. Neem je workout overal mee naartoe en houd je voortgang bij. De App synchroniseert automatisch met de website dus je kunt je plan direct op je telefoon laden (Android en iPhone). Ook kunnen wij het schema eventueel digitaal toesturen zodat je het zelf kunt printen en zonder telefoon bij je thuis kunt gebruiken of meenemen naar de gym.

Voortgang – Hier kan je je lichaamssamenstelling zoals bijvoorbeeld gewicht, BMI, vetpercentage etc. invoeren als die bij jou bekend is. Is dat niet bekend dan kunnen wij die meting voor jou uitvoeren. De uitslag krijg je uitgelegd en via de mail toegestuurd en kun je vervolgens zelf invoeren op je persoonlijke pagina. Als je ook de tussentijdse meting(en) registreert, kun je via een grafiek overzichtelijk je voortgang bekijken en bijhouden.

Community – Hier kunnen gebruikers van onze App elkaar digitaal ontmoeten en berichten met plaatjes en filmpjes posten om zo elkaar te motiveren en te stimuleren, Je kunt tevens andere leden volgen en misschien zelfs samen je volgende training inplannen! Via de activiteiten kalender kan je aanvullende workouts thuis of in de sportschool plannen. Je ontvangt een reminder als je weer aan de slag mag!

Uitdagingen – als ‘verbrand iedere week 1500 calorieën’ of ‘1000 kilo gewicht wegtillen’ zorgen ervoor dat lichaam en geest geprikkeld worden. Alle leden van onze App kunnen hieraan meedoen. Je kunt zelf instellen of het een persoonlijke uitdaging is of een groepsuitdaging. Sommigen sporten liever samen, anderen liever weer alleen maar wat voor ieder hetzelfde is dat is dat sporten effectiever is met een doel voor ogen. Er is voor ieder een uitdaging te vinden gebaseerd op lichaamsbouw, lichaamsmeting of prestatie.

Groepen – Hier vind je de standaard BodyXtra groep (hier ben je automatisch lid van) Het kan voorkomen dat je andere of specifieke interesses of graag over ‘recepten’, ‘training’ of ‘afslanken’ wil discussiëren. Om hierop in te spelen, heb je de mogelijkheid om naast onze hoofdgroep zelf speciale nieuwe groepen op te zetten. je kunt ervoor kiezen om deze groep openbaar of privé te zetten. Als je je hebt aangemeld voor en van deze groepen dan zal je van tijd tot tijd leuke, bruikbare en informatieve informatie ontvangen van de Community.

DE APP OP JE TELEFOON

De App kan je downloaden via Google Play  of in de App Store. Heb je de App geïnstalleerd log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Tijd om aan de slag te gaan met dit all-in-one sports platform!