Life Style

Bewegen, balans en goede voeding zijn nog steeds de beste geneesmiddelen

Veel mensen ervaren momenteel stress en onzekerheid door de omvang die het Corona virus teweeg heeft gebracht en waar je geen controle over hebt. Normale dagelijkse beslommeringen die ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn zoals naar je werk gaan, studeren, reizen zijn nu niet mogelijk of beperkt maar ook het bezoeken van je favoriete restaurant, een bioscoopje pakken, op een zonnig terras zitten om een drankje te doen….. niets van dat alles. Zorgen over je geliefden die nu tot de kwetsbare groep behoren en die je niet kunt bezoeken of knuffelen!

Wanneer je ergens geen controle over hebt en er ook geen invloed op kunt uitoefenen kan dit leiden tot gevoelens van somberheid, angst en zelfs depressie. Voor velen van ons is sporten dan een enorme uitlaatklep, althans voor mij zeker…. Trainen is voor mij persoonlijk effectiever dan therapie, sterker nog, trainen is mijn therapie en ik bevind mij dan ook graag in een gym, en die zijn voorlopig nog wel even gesloten en er is niemand die precies weet wanneer het weer open gaat. 

Als jij jezelf hierin herkent of je bent inmiddels verveeld van het thuis zijn en de muren komen op je af dan kunnen wij van BodyXtra met een aantal tips jou wellicht weer een beetje de goede kant op sturen. Het heeft namelijk geen zin om ergens in te blijven hangen wat je nu niet kunt veranderen, dan kun je het beter vandaag zo leuk en plezierig maken als mogelijk. Goed voor jezelf zorgen is dan de basis….zodra je dat op de rit hebt kun je er ook weer zijn voor iemand anders, al is dit op (1,5m) afstand.

Tip 1:
Blijf met gezond verstand eten, daar bedoel ik mee: Eet onder andere dagelijks veel verse groenten en een ruime hoeveelheid vers fruit. Maak gebruik van verse kruiden en zorg ervoor dat je de verhoudingen tussen Koolhydraten, Eiwitten en Vetten in balans houdt, drink hierbij lekker veel water met eventueel verse munt en limoen of natuurlijk kruidenthee. Beperk het gebruik van super bewerkte levensmiddelen zoals de welbekende pakjes en zakjes, hier zitten immers veel verborgen calorieën in en zout. Beperk ook het gebruik van alcohol….. een wijntje kan geen kwaad maar het moeten geen flessen worden. Vind je het lastig om een goed eetpatroon vast te houden en heb je de neiging om de voorraadkast te plunderen? Maak gebruik van de BodyXtra app om je bewust te maken van je eetgedrag en dan laat je die zak chips vanzelf in de kast liggen….Echt.

Tip 2:
Blijf in beweging, ga bijvoorbeeld wandelen in de buitenlucht…het is heerlijk buiten, of een stuk fietsen. Skeeleren en steppen zijn ook goede opties en dames (even onder ons gesproken )…..daar krijg je hele mooie ronde billen van. Een pittige Home Work-out is eigenlijk altijd goed, natuurlijk kun je je spieren minder makkelijk belasten dan in de gym maar onderschat nooit een training op basis van je eigen lichaamsgewicht…dat is zoveel meer effectiever dan je wellicht denkt. Vind je het lastig in verband met het niet hebben van focus in je woonomgeving, kijkt het wasgoed je aan, of zie je een andere klus die je nog moet doen? Ook daarin kun je veel voordeel halen door het gebruik van de BodyXtra app. Laat ons weten of je thuis trainingsmateriaal hebt zoals kleine handgewichtjes, gymbal, elastieken, ketllebel etc. wij maken dan voor jou een persoonlijk trainingsschema, het voordeel hiervan is dat je altijd en overal je eigen personal trainer bij je hebt die de oefeningen voordoet en actief met je meedoet, de rusttijden tussen de sets bijhoudt en waarin jij je progressie kunt bijhouden….en geloof mij als echte gymrat, dit is heel motiverend en verslavend…..geen Coronakilo’s voor jou, of in ieder geval niet meer.

Tip 3:
Neem tijd voor ontspanning, doe een keer of 3 per dag even 10 minuten helemaal niets, haal diep adem (4 seconden in, 6 seconden uit) doe dit een keer in de ochtend en herhaal dit voordat je gaat lunchen…. beter voor je spijsvertering. Gezondheid begint in je darmen en hier word je darmflora heel blij van…. de derde keer doe je voordat je gaat slapen, even je hoofd helemaal leegmaken, dat komt je slaap enorm ten goede. Je kunt ook een yoga sessie doen en je raad het al….. De BodyXtra app kan je voorzien van een yoga training, zelf maak ik daar ook regelmatig tijd voor….zekers in periode van drukte of gewoon wanneer ik vermoeid ben, direct na de yoga sessie ga ik nog even liggen op mijn bed en doe aan Yoga Nidra (slaap Yoga) en dat is echt heerlijk. Ik gebruik hiervoor mijn laptop. Op YouTube zoek ik naar een 20 minuten sessie Yoga Nidra en voel mij daarna als herboren, probeer het gewoon een keer…baat het niet dan schaadt het niet.

Vind je het lastig om bovenstaande tips te implementeren in je dagelijkse routine, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op dan maken we samen een plan van aanpak zodat je meer houvast hebt. Ik kan je op afstand volgen voor zowel je voeding, trainingsschema’s en algehele leefstijl zodat we alles goed kunnen monitoren en je spelenderwijs naar een gezonde leefstijl of persoonlijk doel kunnen begeleiden.
Wacht hier niet te lang mee, ik hoorde net op het nieuws dat het gemiddelde aantal kilo’s wat men al is aangekomen de afgelopen weken 3 kg is, voornamelijk bij de mannen….

Be Safe, Be Strong

Dimphy