Mijn ervaring met CBD Olie

Als je een beetje rondsnuffelt in het wereldje van alternatieve geneeswijze en superfoods dan kom je ook CBD olie tegen. CBD olie staat voor cannabidiol, een extract uit de cannabisplant. In Nederland is het legaal omdat het stofje THC (waar je high van wordt) eruit is gehaald. Je word er dus ook niet suf van.
Tegenwoordig door de strenge EU-wetgeving mag je maar zeer beperkte informatie geven over de werking van CBD olie. Alleen zogenaamde claims die staan in de EU database mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken hoe relevant ze ook mogen zijn mogen we daarom veelal niet delen, maar ik mag natuurlijk wel vertellen/schrijven over mijn eigen ervaringen met dit middel.

Nu ben ik kankerpatiënt en werd mij CBD olie geadviseerd door mensen in mijn omgeving die er goede ervaringen mee hadden vanwege de werking tegen misselijkheid tijdens mijn chemo behandelingen. Mijn eerste reactie was “”mij niet gezien”. Ik krijg al hoofdpijn als iemand een joint bij zich draagt in mijn directe omgeving als ik bijvoorbeeld aan het winkelen ben in Amsterdam of aan het werk in de trein.

ribbon-symbol-2818640_640

Tot ik een aantal maanden geleden van een goede bekende van mij en Derk een flesje CBD olie kreeg vanwege mijn slaapproblemen (niets ernstigs, is een kwaaltje welke bij de overgang hoort) maar het is wel enorm vervelend. Onder de noemer ”baat het niet, dan schaadt het niet” ben ik dit eens gaan proberen, ik houd er wel van om alles uit te testen zolang het maar niet illegaal is hahaha. Ik had hier overigens niets over verteld tegen Derk en nam braaf iedere ochtend bij het innemen van mijn vitamine C en magnesium citraat (ben ik ook zo’n voorstander van) twee druppeltjes en in de avond voor het slapen gaan weer….en toen, toen was het flesje leeg!!

Ik was in de veronderstelling dat het niets voor mij had gedaan en ik vertelde dit tegen Derk, die uiteraard allang had gezien dat ik gebruik maakte van het flesje. Derk die al jarenlang overtuigd is van de helende werking van CBD olie en überhaupt heel veel weet over voedingssupplementen vanwege zijn werk in deze branche.

Nu ervaar ik gelukkig geen gezondheidsklachten buiten mijn slapeloosheid maar de reactie van Derk was: echt wel dat het zijn werking heeft gedaan bij je. Je sliep als een baby, werkte heel relaxed en bleef ontspannen en vrolijk, ik zag dat je het gebruikte en nu je het niet meer gebruikt zie ik wel dat je weer in je hoofd zit en dat je weer slecht en te kort slaapt”…….euhhhh okay dan.

Nu gebruik ik CBD Olie weer op dagelijkse basis en slaap ik weer als een baby. Voor mij heeft het zeker effect op mijn algemene gevoel van ontspannen leven en een nachtrust zonder piekeren en malen. 

Ook tijdens mijn trainingen merk ik het verschil, ik ben veel minder stram in mijn gewrichten en ben een stuk soepeler.

Tot slot wil ik jullie graag nog even wijzen op een interessant artikel van het KWF.

marvin-lewis-T5vf2dSilYo-unsplash